Európai Szakképzési Hét

header3

 

A szakképzés európai hetét az Európai Bizottság hirdette meg abból a célból, hogy az Európa-szerte megrendezésre kerülő helyi, regionális és nemzeti rendezvények révén vonzóbbá tegye a színvonalas szakismereteket biztosító és minőségi munkahelyek betöltését lehetővé tévő szakoktatást és szakképzést. A szakképzés európai hetén részt vevő érdekeltek lehetőséget kapnak arra, hogy megosszák egymással a szakképzés terén elért azon kiemelkedő eredményeiket, innovatív oktatási gyakorlataikat és sikeres szakmai programjaikat, amelyek ösztönözik a gyakornoki képzést, a munkahelyi tanulást, a továbbképzést, az átképzést, valamint a vállalatok és az oktatás közötti fenntartható együttműködést.

Európai Szakképzési Hét 2017

Az idei tanévben is számos programmal készülünk a november 20-24 között megtartandó Európai Szakképzési Hét rendezvényre, melynek bevezető programja a „Jó szakmának is kell cégér” pályázatunk, amelyet a szakképző évfolyamon tanuló diákjaink számára hirdetünk meg október hónapban. Nevezni lehet olyan pályaművekkel, amelyek ábrázolásukban, kivitelezésükben hitelesen adják vissza az adott szakképesítés jellemzőit. A pályázatra készített alkotásokból kiállítást szervezünk, melyet megtekinthetnek az intézményünkbe látogató vendégeink és tanulóink egyaránt.

A tavalyi tanévben hagyományteremtő szándékkal létrehoztuk a „SZABÓKY NAPOK”-at. Figyelembe vettük a programsorozat mottóját: Találj rá a benned rejlő tehetségre!

3 napos rendezvényünk programjai:

  • Tanműhelyeink bemutatkozása, kiállítás szervezése iskolánk aulájában a tanműhelyek által készített munkadarabokból.
  • Nyílt Napot szervezünk.
  • Az iskolánk iránt érdeklődő sajátos nevelési igényű fiatalok betekinthetnek tanműhelyeink életébe, megismerhetik az ott folyó szakmai gyakorlati munkát, ha kedvet éreznek a gyakorlati munkához, ki is próbálhatják kisebb munkadarab készítése által.
  • Kreatív, kézműves műhelyünkben az iskolánkba látogató fiatalok adventi ajándéktárgyakat készíthetnek saját részre.
  • Az iskolánkban folyó szakmai munkát megismerni kívánó pedagógusok bejelentkezhetnek hospitálásra tanóráinkra, rehabilitációs foglalkozásainkra és szakmai gyakorlati foglalkozásainkra.
  • Adventi vásár – tanműhelyeinkben és a szakmai alapozó foglalkozásokon készített ajándéktárgyak értékesítésével iskolánk alapítványát a „STAFÉTA SEGÍTŐ” alapítványt támogatjuk.
  • Szakmai vetélkedő rendezése. Minden osztály egy 4 fős csoporttal nevezhet a vetélkedőre, amelyen iskolánkban folyó szakképesítésekkel kapcsolatos feladatlapot töltenek ki, illetve interaktív feladatokat végeznek el. A tanulócsoportokat eredményeik alapján díjazzuk.
  •  „MÉRFÖLDKÖVEK A SZAKMATANULÁS ÚTJÁN.” Tanulóink saját tervezésű és készítésű munkadarabokkal nevezhetnek a „SZABÓKY legszebb alkotása” cím elnyerésére. A kiállított pályamunkákból szavazással döntjük el, hogy melyek a legszebb munkadarabok, amelyeket jutalmazunk is.
  • Ünnepi műsor. Megemlékezés iskolánk névadójáról Szabóky Adolfról. Ünnepélyes díjkiosztás.

A „SZABÓKY NAPOK”-at hagyományteremtő céllal hoztuk létre névadónk tiszteletére. A többnapos rendezvény sokrétű programjai felpezsdítik az iskolai életet, tanulóink szívesen készülnek és vesznek részt a rendezvényen.

Kézműves vásár

Időpontja: 2017. december 13.

Helyszíne: GYMSZC Szabóky Adolf Szakiskolájának aulája

 Iskolánk szakmai műhelyeiben a tanulóink által készített munkadarabokból, illetve a 9. előkészítő évfolyam szakmai alapozó foglalkozásaink készített adventi ünnepkörhöz kapcsolódó ajándéktárgyakból vásárt rendezünk, melyre meghívjuk iskolánk partnereit. A rendezvény remek alkalmat ad arra, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok megismerkedjenek az iskolánkban oktatott szakképesítésekkel.

Látogatóink az aulában állandó kiállításunkat is megtekinthetik, amely bővebb információkat nyújt szakképzési tevékenységünkről. A vásár bevételével intézményünk alapítványát, a Staféta-Segítő Alapítványt támogatjuk.

Kapcsolattartó:  Pozsgai Péter Pálné 

Tel.: +36 96/418-930

e-mail: pozsgaine@szaboky.sulinet.hu